Autonerdz Home Autonerdz FAQ Userís Comments Autonerdz Events Autonerdz Store Contact Autonerdz
 
  Welcome, Guest. Please Login or Register
Autonerdz - Since 2000, North America's Authority on PicoScope
 
  HomeHelpSearch Member Map Event CalendarRegisterLogin  
 
Serial decoding (Read 499 times)
Tim Flores
Freshman Member
*
Offline


I'm an Autonerd

Posts: 1

Salt Lake City, UT, Utah, USA
Salt Lake City, UT
Utah
USA

Gender: male
Serial decoding
Jul 13th, 2018 at 2:27am
 
When doing serial decoding of can bus signals. Do the values that come up in the decoding as red indicate corrupt data? The reason that I am asking is that I was decoding the VCAN on a Cummins ECM on a problem truck and was getting all red values. I switched to a brand new truck and picked the signal of the same two wires on the connector and got all red values of the ECM on the new truck. Wondering what is going on and if I was doing something wrong. Any suggestions? Thanks in advance.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Walter Kelling
Freshman Member
*
Offline


I'm an Autonerd

Posts: 1

North Port, Florida, USA
North Port
Florida
USA

Gender: male
Re: Serial decoding
Reply #1 - Sep 30th, 2018 at 9:52am
 
I had that issue. I went in settings and changed my low can to 1.8v and 100ms and high can to 2.9v and 100ms those settings give the best results.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Logic
Super Nerd
Picogroup
*****
Offline



Posts: 2,413

Bentleigh, Victoria, Australia
Bentleigh
Victoria
Australia

Re: Serial decoding
Reply #2 - Oct 1st, 2018 at 1:42am
 
Set you baud rate correctly and set Hysteresis at zero
Back to top
 
WWW WWW iancrane01  
IP Logged